Karahvit sopivat hyvin niin viinin, viskin, kuin vaikka vedenkin tarjoilua varten. Karahvi on tyylikäs tapa esitellä omaa viinitarjontaa tai esitellä suosikkiviskiä tai -konjakkia. Elegantti muotoilu ja nykyaikainen, vaatimukset huomioon ottava design ovat karahvilta edellytettäviä ominaisuuksia. Kannattaa tutustua Amazonin kattavaan ja eleganttiin valikoimaan sekä valita juuri sinun tyyliisi sopivin vaihtoehto. Vaihtoehtoja on monia.
Viinikarahvit trendien ja vaatimusten mukaisesti

Viinikarahvit saat laadukkaasti nykyajan vaatimusten ja muodin mukaan Amazonista. Esimerkiksi erilasiet designbrändit ovat edustettuina heidän valikoimissaan. Klassinen viinikarahvi lasikorkilla tai perinteinen viinikarahvi ilman korkkia, myös tyylikäät viskikarahvit löytyvät valikoimasta. Täydellinen viinin decanter on suunniteltu niin, että viini saa riittävästi happea, jotta sen aromit pehmenevät ja parantuvat. Korkki on sopivasti tiivis ja suojaa viiniä kätevästi roskilta jos vaikkapa nautit ulkona ruokaillessa viiniä. Viini säilyy hyvin myös seuraavaan päivään. Dekantteri on muotoiltu niin, että siitä on helppo kaataa ilman, että roiskeita tai valumia syntyy.

Flirt karahvi Riedeliltä - sopiva viinikarahvi illanistujaisiin tai treffeille

Riedel Flirt -karahvi edustaa modernia designia

Riedel karahvi tarjoaa luksusta ja käytännöllisyyttä

Tarjolla on myös Riedelin laadukkaat karahvit. Riedel tarjoaa elegantit viinikarahvit konepuhalletusta lasista valmistettuina. Karahveissa on pieni käytännöllinen kaatonokka, joka helpottaa viinin kaatamista. Kauniit ja sirot Riedelin viinikarahvit ovat kätevän kokoisia normaaleille viinipullollisille.

Riedel on monipuolinen ja ajaton klassikko, jolla on pitkät perinteet karahvin valmistuksesta. Aivan kuten lasituotteiden tuottamisesta yleensä. Riedelin dekanterit ovat klassikkokamaa eli saat perinteistä karahvidesignia. Riedel on toki sen verran nykyaikainen että tarjolla on myös modernimpaa designia karahvienkin suhteen.


Tilaa Riedelin karahvit kattavasta Amazonin valikoimasta täältä

Riedelin lisäksi tarjolla on kattavasti monta eri dekanteria eri tuotemerkeiltä, haitpa sitten viskikarahvia tai viiniin soveltuvaa dekanteria. Mikä parasta, markkinoiden kärki eli tunnetuimmat ja arvostetuimmat karahvimerkit ovat edustettuina valikoimissa.

Schott Zwiesel karahvi verkkokaupasta - tilaa suoraan netistä

Schott Zwieselin Classic-karahvi

Schott Zwiesel karahvit ja decanterit

Schott Zwiesel on yksi perinteikkäistä lasivalmistajista, jonka valikoimiin kuuluvat niin viinilasit kuin erilaiset grogilasit tai decanterit. Schott Zwieselin karahvit edustavat yleensä ajatonta kauneutta. Klassista karahvimallistoa, jota ollaan totuttu elokuvissa ja kavereiden baarikaapeissa näkemään. Tämän tuotemerkin karahvit ovat yleensä kustannustehokkaan varma valinta, otitpa sitten minkä tahansa heidän valikoimistaan.

Schott Zwiesel tarjoaa edustavat ja ennen kaikkea käytännölliset viinikarahvit eli decanterit sopivat parhaiten viiniä varten. Viskikarahvit kannattaa hommata muilta tuotemerkeiltä mutta niitäkin löydät Amazonin valikoimista.

Tilaa Schott Zwieselin karahvit Amazonista

Viskikarahvit – tarvitaanko niitä?

RCR Grosseto-karahvi sopii hyvin viskikarahviksi

RCR Grosseto on ajattoman tyylikäs karahvi

Aihetta on käsitelty aikaisemminkin tässä blogissa. Totuus on, että viskiä ei tarvitse dekanteriin laittaa eli karahvi on periaatteessa tarpeeton viskiä varten. Viski ei tosin pilaannu karahvissa eli jos haluat sitä sinne laittaa, anna mennä vaan. Viskikarahvi on enemmänkin fiilistelyä. Viskin laittaminen karahviin kannattaa, mikäli niin haluat. Pääasia, että karahvin omistajalla on hyvä mieli. Kieltämättä viskikarahvit ovat tyylikkäitä ja usein kruunaavat baarikaapin. Mikäli sinulla kuitenkin on jotain arvokasta tavaraa, kannattaa säilyttää se omassa pullossaan. Silloin sen hapensaanti pysyy ainakin varmuudella maltillisempana. Vaikka ei viskin hapettuminen juuri pahaa tee, koska kyseessä on sen verran vahva neste. Luonnetta happi kyllä muuttaa eli viskitkin muuttuvat sitä mukaa kun niitä juodaan ja tilaa tulee pulloon tai dekanteriin.

Amazonin valikoimista löytyy muutama tyylikäs dekanteri viskiä varten. Kuten RCR Grosseto-karahvi, jossa on klassisen tyylikäs ja jämäkkä design. Juuri sellainen, jota näet leffoissa. Viskikarahvi, joka näyttää viskikarahvilta!

Tunnettu viskibloggari Ralfy opastaa hyvin viskikarahvin valintaan liittyen:

Villeroy & Boch myy dekanterit tiiviillä korkilla

Dekanteri Villeroy & Boch Purismo - karahvi punaviinille

Villeroy & Boch Purismo – karahvi punaviinille

Villeroy & Boch tarjoaa käytännölliset karahvit mm. punaviiniä varten. Sen Purismo-punaviinikarahvi on sopiva malli, kun haluat dekanterilta kunnon suoritusta punaviinin dekantoimista ajatellen. Villeroy & Boch on kuten edellä mainitut tuotemerkit, tunnettu ja arvostettu toimija lasinvalmistuksessa. Sen tuotteet ovat taattua laatua ja tuotekehitykseen satsataan paljon. Siksi mm. viinikarahvi kannattaa hankkia heiltä, mikäli design miellyttää silmää. Tiivis korkki on juuri sopiva valinta punaviinikarahvia ajatellen.

Osta lyijytön karahvi etenkin viiniä varten

Otsikko ei toki saa johtaa harhaan – valitse lyijyvapaa karahvi myös viskille tai mille tahansa nesteelle, sillä lyijy sekä vaikuttaa makuun että on epäterveellistä. Lyijytön karahvi pitää huolen siitä, että etenkin pitkään karahvissa makaavat tuotteet säilyvät hyvälaatuisina. Varsinkin jos tavoitteena on kunnon viskikarahvi, kannattaa satsata lyijyttömyyteen. Kuitenkin myös vähemmän aikaa karahvissa säilytettävät alkoholit, kuten viini, kannattaa säilöä hyvin. Eli lyijyvapaasti. Vaikka viini ei karahvissa välttämättä kauaa vietä aikaa, on silti hyvä pelata varman päälle. Lyijy voi vaikuttaa makuun lyhyessäkin ajassa jos juoma on hentoa. Dekantoitu viinikin voi kärsiä lyijyn vaikutuksesta, vaikka dekanteri ei pitäisi kyseistä nestettä kauan sisällään.

Dekanterit kotiin toimitettuna

Dekanterit on helppo tilata suoraan kotiin verkkokaupasta. Viinitarvikekaupan tilaukset tulevat luotettavasti perille asti ja lasituotteet ovat huolellisesti pakattu eli särkyneistä paketeista ei kannata murehtia. Ja saahan dekanterin vaihdettua, mikäli paketti olisikin ottanut osumaa toimituksen aikana.

Laadukas ja tyylikäs decanter on jokaisen illanistujaisen huomion kiinnittäjä ja kun se on asiansa osaavalta valmistajalta, kuten Riedel, Spiegelau tai vaikkapa Schott Zwiesel, se sopii niin viskin, viinin kuin konjakin tarjoiluun. Allekirjoittaneella on kokemusta epäkäytännöllisistä, halvoista viskikarahveista, joten usko pois: laatuun ja designiin kannattaa panostaa.

Tutustu siis rauhassa tarjontaan ja valitse sinun kotiisi sopivin decanter. Karahvit on syytä tilata tuotteita laajasti tarjoavalta taholta, kuten Amazonilta. Näin saat mahdollisimman kattavasti karahvit ja dekanterit eli löydät varmasti tyyliisi sopivimman karahvin.

Tutustu myös konjakkilaseihin tai valloittavaan drinkkilasien valikoimaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *